BPMConsult van start!


03/10/2005

Er is een nieuw organisatie- adviesbureau geboren. Het richt zich op het thema Business Process Management. Een interview met de oprichter Renco Bakker vanuit Leusden. 

Renco, allereerst gefeliciteerd. We kennen jou als senior consultant van The Change Factory. Vanwaar dit initiatief?  
Het opzetten van een adviesactiviteit rond Management van Processen is al langere tijd een wens. Tussen wens en uitvoering zit alleen nog weleens wat tijd. Na 8 mooie jaren bij Berenschot is wat mij betreft de tijd gekomen.

Wat ben je van plan met BPMConsult?
BPMConsult moet de portal worden voor organisaties met vragen rond Business Process Management. Dit kan vanuit allerlei invalshoeken komen. Momenteel drukken bv. IT bedrijven een grote stempel op procesgericht werken. Zij vergeten echter vaak dat organisaties daar klaar voor moeten zijn qua structuur en cultuur.

Maar we werken ook vanuit andere werkgebieden, zoals kwaliteitsmanagement en productiviteitsverbetering. 

En vergeet niet dat ook in de Non profit sector begrippen als horizontalisering, procesgericht werken en kanteling van functioneel naar procesgericht hard aan het oprukken zijn. Kortom: vragen genoeg. 

BPMConsult adviseert organisaties hoe ze met deze vraagstukken moeten omgaan, gericht op meer kwaliteit en productiviteit. 

Naast consultancy houden we ook ontwikkelingen op het vakgebied bij. Via de site www.bpmconsult.com vind je artikelen, boeken en andere nieuws over het vakgebied. Ook gaan we per kwartaal een Nieuwsbrief uitgeven.

Wordt het een groot bureau? 
Dat is afhankelijk van de vraag. Voorlopig ga ik het zelf van de grond trekken, waarbij we met een aantal geselecteerde partners samenwerken in projecten met een grotere omvang. En wie weet komen er al snel meer mensen bij.