Geïnteresseerd in een vacature voor een junior of medior consultant? Klik dan op de button hieronder:

Vacature Consultant


Vacature Trainee consultant

Een kickstart geven aan je professionele carrière? Dat doe je bij BPM Consult! Ons Traineeship is een mix van leren, doen en ervaren. Als Trainee ga je vanaf week 1 aan de slag bij onze opdrachtgevers, je dompelt je onder in een professioneel opleidingsprogramma en je krijgt persoonlijke begeleiding om jezelf te ontwikkelen tot young professional. We zijn op zoek naar een Trainee die onze organisatie per direct komt versterken.

 Wij zijn BPM Consult

BPM Consult is een organisatieadviesbureau gespecialiseerd in Business Process Management. Wij helpen organisaties in het verbeteren van hun werkprocessen. Dit doen we door werkprocessen te analyseren, te herontwerpen en beheersbaar te maken. De kracht van BPM Consult zit in de combinatie van procesmanagement, projectmanagement en verandermanagement. Onze missie is het verbeteren van organisatieprestaties door te interveniëren in de inrichting, besturing en beheersing van werkprocessen. Dit doen we via consultancy, gaming en training.

 Wij zoeken een enthousiaste Trainee

Word jij enthousiast van processen, horizontaal organiseren en workflow management? Wil jij organisaties in beweging brengen en een blijvende impact achterlaten? Dan zijn wij op zoek naar jou! Als Trainee bij BPM Consult werk je zo’n 3 à 4 dagen in de week aan één of meerdere projecten voor en met onze opdrachtgevers. Dit doe je altijd in samenwerking met één van je collega’s. De overige dagen in de week werk je samen met collega’s aan interne projecten voor het verbeteren van onze eigen organisatie en doorloop je het opleidingsprogramma.

 Zo ziet ons Traineeship eruit

Een Traineeship bij BPM Consult duurt, afhankelijk van jouw ontwikkeling, zo’n twee jaar en is opgebouwd uit drie onderdelen:

(1)    Direct vanaf week 1 ga je aan de slag in de praktijk. Samen met een ervaren collega werk je aan één of meerdere projecten bij onze opdrachtgever(s).

(2)    Daarnaast doorloop je het opleidingsprogramma. Dit programma ondersteunt jou in het opdoen van de kennis die je op dat moment nodig hebt om zelfverzekerd aan de slag te gaan bij de opdrachtgever. Deze opleiding is een afwisseling van het zelfstandig aan de slag met opdrachten en het volgen van masterclasses gegeven door je collega’s. Dit opleidingsprogramma stoomt jou klaar tot volleerd BPM Consultant.

(3)    Gedurende het Traineeship word je begeleid door jouw collega’s om je persoonlijke ontwikkelpad vorm te geven. Samen met jouw mentor heb je tweewekelijks een mentorgesprek over de voortgang van het opleidingsprogramma en bespreken jullie hoe het met jou gaat, waar je energie van krijgt en waar je tegenaan loopt.

 Zo ziet een werkdag van een Trainee eruit

08.30 uur

Je bent op locatie bij de opdrachtgever en bereidt een procesworkshop voor. Je hangt de brownpaper aan de muur en zorgt dat alles klaarligt. Je bespreekt samen met jouw
BPM-collega de workshop voor.

09.30 uur

Je voert een procesworkshop uit. Je collega staat voor de groep, haalt de info op en vult de brownpaper. Jij ondersteunt hem of haar door het proces direct te modelleren in Microsoft Visio en door de juiste kritische vragen aan de groep te stellen. Het resultaat van de workshop is een in kaart gebracht proces met verbeteropties.

13.00 uur

Je bespreekt de procesworkshop na met je collega en werkt het proces nauwkeurig uit. De uitwerking van de procesworkshop deel je vervolgens met alle deelnemers.

15.00 uur

Er staat een Masterclass Horizontaal organiseren op het programma. Je collega deelt zijn of haar kennis en ervaringen rondom dit onderwerp.

16.00 uur

Aansluitend aan de Masterclass ga je aan de slag met een opdracht uit het opleidingsprogramma. Je gaat het INK-model toepassen op de organisatie waar je vanochtend een procesworkshop hebt uitgevoerd.

 Dit breng jij met je mee

-          Je wil jezelf ontwikkelen en staat te popelen om je opgedane kennis en ideeën toe te passen in praktijksituaties;

-          Je bent conceptueel goed onderlegd;

-          Je bent gedreven om werkprocessen naar 'the next level' te brengen;

-          Je bent niet bang om voor een groep te staan en de leiding te nemen;

-          Je MS Officevaardigheden liggen op hoog niveau;

-          Je hebt een afgeronde WO-opleiding, bij voorkeur in de richting van Bedrijfskunde, Bestuurskunde of Bestuurlijke Informatica;

-          Je hebt 0 tot 5 jaar werkervaring.

 Dit heeft BPM Consult jou te bieden

Naast een rijk gevuld Traineeprogramma ontvang je goede arbeidsvoorwaarden. Je ontvangt een passend salaris, 27 vakantiedagen, een leaseauto, laptop en mobiele telefoon. Ook krijg je 8 enthousiaste collega’s waarmee je samen aan het succes van BPM bouwt. We bieden je een uitdagende functie waarin je een grote verscheidenheid aan organisaties en vraagstukken gaat zien. Wij bieden jou dé mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen en door te groeien binnen BPM Consult.


Enthousiast geworden over een Traineeship bij BPM Consult? Laat dan van je horen. Stuur je motivatiebrief en CV naar Johnny van de Vliert (JV@bpmconsult.com). Wil je eerst meer weten over het werken bij BPM Consult? Stuur een mailtje of bel naar 0649869877

Waarom wij?6 antwoorden

 • Waarom zou ik aan BPM doen?

  Omdat het echt veel beter kan. Processen zijn niet ontworpen, maar ontstaan. Overdrachtsverlies, herstelwerk en wachttijd is er zomaar ingeslopen. Grondig doorlichten en verbeteren levert al snel 30% performance-verbetering op. Niet oprapen is zonde!

 • Waarom zou ik BPM Consult vragen?

  Wij halen het beste uit uw mensen. De werkvloer ziet dagelijks waar het beter kan. Ophalen is de kunst! Vertrouwen geven, luisteren, faciliteren. Dat is wat wij leuk vinden. Met, voor en door medewerkers. Resultaat? Sterk gedragen verbeteringen

 • z z

  Zijn jullie een ICT-club?

  Nee, wij zijn business consultants. Maar we verbinden processen wel met  ICT. Workflowmanagement en communicatietechnologie kunnen processen aanzienlijk versterken. Mits in samenhang met het business proces ontworpen! Dit vraagt om sterke en onafhankelijke procesbegeleiding, wij doen dit graag en goed.

 • Wat doen jullie?

  Procesherontwerpprojecten begeleiden. Verantwoordelijkheid tot na implementatie. Wij zien het pad van IST naar SOLL als de gezamenlijke veranderopgave. Onze uitdaging is de nieuwe werkwijze te zien renderen. Piloten, gamen, schaduwdraaien, intrainen, tot de laatste om is

 • Doen jullie ook LEAN?

  Ja. We zijn zelfs tegen verspilling. Onnodig wachten, transporteren, voorraad houden en produceren is jammer. Niet nodig en niet goed. We gaan op zoek met uw medewerkers waar we verspilling kunnen uitbannen. Zo is er verantwoorde bedrijfsvoering. Maar we staren ons niet blind op LEAN. Het is een manier van denken, geen doel op zich!

 • Spreken jullie je modelleertalen?

  Ja en nee. Wij zijn geen procesmodelleurs als doel op zich. Wij gebruiken ze voor analyse van het werk met de mensen die het doen. In beeld wat er toe doet. Brown paper en post its. Daarna kunnen we alle kanten op. Liefst in flexibele taal en MS Office Visio. Met BPMN als moedertaal. Exports in Sqeme, Mavim, QPR, QOL, Aris, Inception, Bizzdesign, you-name-it geen probleem. 

 • Wat is jullie ambitie?

  Wij geven graag de toon aan. De beste aanpak neerzetten. Het debat voeren over het vak. Ervaringen delen. Dat is ook BPM Consult. Met onze boeken en artikelen bewijzen we dat!

Volgende stap Contact

Blijf op de hoogtevan de ontwikkelingen

Horizontaalorganiseren

Twitter
EduardvanB
Mooi artikel van Pieter Wolswinkel van @BPMConsultcom: Overbrug de kloof tussen het primaire proces en ondersteunin… https://t.co/ea3dklKYA4
MI_Zorg
Mooi artikel van Pieter Wolswinkel van @BPMConsultcom: Overbrug de kloof tussen het primaire proces en ondersteunin… https://t.co/D6ZARikKZH