Het Procesmanagement modellenboek

Procesmanagers gebruiken dagelijks een breed scala aan concepten, producten, overzichten en modellen. Dat zijn er zo veel, dat menig procesmanager door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom is een groot deel van de veel gebruikte modellen en formats nu gebundeld in Het Procesmanagement Modellenboek, hét inspiratieboek voor procesmanagers.


  • Hoe breng ik mijn processen in kaart?
  • Hoe analyseer ik doorlooptijd, lean werken en klantreizen?
  • Hoe borg ik de kwaliteit van de werkprocessen?
  • Hoe breng ik de product- en materiaalstromen in mijn organisatie in kaart?
  • Hoe zorg ik voor een optimale planning?

Procesmanagers hebben voor het antwoord op deze en andere procesvraagstukken een breed scala aan concepten, overzichten en modellen ter beschikking. Zo veel dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Handboek Procesmanagementmodellen brengt de meestgebruikte modellen en formats overzichtelijk in kaart en helpt je ze in te zetten.

De auteurs bespreken acht conceptuele modellen en ruim veertig toegepaste procesmodellen. Van de modulaire procesarchitectuur tot de medewerkerreis en van de klantwaardeboom tot het procesdashboard. De uitgewerkte voorbeelden bij alle modellen helpen je om ze toe te passen op de processen in je eigen organisatie.

Tweede geheel herziene druk

In deze geheel herziene editie zijn drie belangrijke maturity-modellen opgenomen. Daarnaast bevat dit handboek twaalf nieuwe modellen voor onder andere klantinteractiemanagement, informatiemanagement, kwaliteits- en risicomanagement en footprintmanagement. De al eerder opgenomen modellen zijn voorzien van extra toelichting en aangevuld met nieuwe voorbeelden. Handboek Procesmanagementmodellen is een actuele en onmisbare inspiratiebron voor de procesmanager die de weg wil vinden in procesmodellenland.

Naar boeken overzicht
design: MooiMerk - realisatie: Lucus Websites