Op- en overslag

Slim risico's managen

Op- en overslag van milieubelastende (vloei-) stoffen brengt risico's mee. Met Murphy's law is een calamiteit dichtbij. Vanouds is er veel aandacht voor risicomanagement. Maar hoe laad- en losprocessen zo organiseren, dat risico's laag zijn, maar het nog werkbaar is? Wij helpen graag deze balans op te zoeken met Business Process Management.


Risicomanagement 3.0

Traditionele risicomanagementsystemen zijn omvangrijk, ingewikkeld, bureaucratisch en log. Alleen Quality Assurance en de auditor snappen hoe het werkt. Slim risicomanagement is licht en begrijpelijk. Het gaat uit van de bedoeling en begint bij de operator. Doordacht procesmanagement is de basis. Een gedeelde taal binnen de terminal en gestandaardiseerde manier van werken. Bedacht door de operators zelf. Dat is goed procesmanagement. Wij helpen dit waar te maken!

Kennismanagement nieuwe stijl

Hoe breng je nieuwe operators snel en goed de essentie van veilig werken bij? Vanouds is dat wachten op het introductieprogramma en klassikale lessen. Nieuwe stijl is organiseren van een terminal-brede verantwoordelijkheid laag op de werkvloer. Shifts als sterhouders, verantwoordelijk voor kennisoverdracht. Werkinstructies als schermvideo's en filmpjes voor thuis op de tablet. Geborgd in een samenhangende procesarchitectuur.

Meer weten? Vraag Johnny van de Vliert

Onze oplossingen

  • Risicomanagement
  • Procesherontwerp
  • Documentstructurering


Nieuws

  • 16/01/2024
    De BPM Trends voor 2024 zijn weer uit! Ons vakgebied blijft volop in beweging....
  • 18/12/2023
    Fijne feestdagen en een goed 2024! Wij mogen weer terugkijken op een geweldig jaar....
Meer nieuws
design: MooiMerk - realisatie: Lucus Websites