Industrie

Waardestromen organiseren

De industriesector toont de eerste tekenen van herstel. Door de toenemende globalisering is er veel aandacht voor innovatie en bouwen aan concurrentiekracht. Nieuwe 'disruptive' technologieën als 3D-printing bieden veel mogelijkheden voor verdere personificatie van producten, maar dit heeft ook consequenties voor de inzet van personeel en voorraadbeheer.

Vanuit ons vakgebied ondersteunen wij u graag bij de inrichting en herinrichting van productieprocessen. Hierbij maken wij gebruik van verbeterconcepten Lean en Six Sigma. Dit doen wij niet alleen voor het optimaliseren van financiële resultaten, maar ook voor het reduceren van de footprint van uw productieprocessen.  


Lean thinking

'Daar waar een product is en een klant, daar is ook een value stream'. De uitdaging ligt in het kunnen zien van de value stream' (Womack&Jones). Value stream mapping is een actuele techniek voor mapping en analyse van de waardestroom. Wij begeleiden waardestroomanalyses met medewerkers, leidend tot herontwerp van waardestromen. Zo ontstaan logische productstromen, wordt Work in progress verminderd de de Value Added time verhoogd. 

Cell-concept 

De Cell-gedachte geeft visie voor het besturen van waardestromen. Opeenvolgende handelingen, visueel volgbaar, zichtbare prestaties en grote bevoegdheden voor het zelfsturende team. Wij begeleiden teams bij het organiseren en activeren van zelfsturing.

Meer weten over Business Process Management voor de industrie? Vraag Renco Bakker


Nieuws

  • 16/01/2024
    De BPM Trends voor 2024 zijn weer uit! Ons vakgebied blijft volop in beweging....
  • 18/12/2023
    Fijne feestdagen en een goed 2024! Wij mogen weer terugkijken op een geweldig jaar....
Meer nieuws
design: MooiMerk - realisatie: Lucus Websites