Perspectieven op kwaliteit
Perspectieven op kwaliteit
Datum publicatie
2012

Met Perspectieven op Kwaliteit.NL brengen de auteurs in beeld hoe de kwaliteitskunde zich ontwikkelt. Hoe kijken bestuurders, managers en deskundigen aan tegen het vak? Welke trends zijn er? En hoe draagt de kwaliteitskunde bij aan het slank organiseren van goed werk?


Verdieping, verbreding, bundeling en daadkracht

Het vakgebied kwaliteitskunde verbreedt zich maar krijgt ook andere dimensies. Het accent verschuift van systemen naar het werk van mensen, naar waardetoevoeging. De auteurs zien nieuwe antwoorden gloren op de vraag hoe we kunnen bevorderen dat mensen goed werk leveren. Naast het streven naar perfectie komt er aandacht voor reflectie.

De bijdragen in deze bundel hebben een divers karakter. Zij vormen begrippenkader; geven nieuwe visies of laten op een verhalende manier zien hoe kwaliteit iontstaat in de praktijk. Sommige bijdragen zijn algemeen, andere richten zich op specifieke branches en sectoren, zoals zorg, politie en non-profit. Er is ook ruime aandacht voor de nieuwe kwaliteits-professional.

Dit boek biedt met 63 reflecties en vergezichten een beeld van Kwaliteit Next Level en voldoende materiaal om de dialoog over de toekomst van het vakgebied aan te gaan. Vanuit BPMConsult hebben Renco Bakker en Jan-Joost Kroon ieder een vergezicht bijgedragen.

Naar boeken overzicht
design: MooiMerk - realisatie: Lucus Websites