Proceskunde, een pleidooi voor werken met aandacht
Proceskunde, een pleidooi voor werken met aandacht
Datum publicatie
1e druk, 2016

Het boek ‘Proceskunde, een pleidooi voor werken met aandacht’ van Aart Goedhart en Barbara van der Steen illustreert het belang van samenwerken en organiseren in procesgericht werken


De dynamiek tussen mensen maakt dat processen altijd anders lopen dan verwacht. De plannen staan op papier, de mijlpalen zijn benoemd en de afspraken gemaakt. En toch vlot het proces niet. Iedereen beweegt een andere kant op en de besluitvorming stagneert. Herkenbaar zijn vast óók de momenten dat het opeens wél werkt. Er ontstaat een vliegende start, er is energie en mensen weten elkaar te inspireren tot experimenten. Zowel in de eerste als in de tweede situatie is het lastig om aan te wijzen wat precies de stagnatie of de flow veroorzaakt. 

In het boek belichten de auteurs verschillende (onderbelichte) perspectieven van samenwerken en organiseren in het licht van de proceskunde, met name gericht op werken met aandacht. Ze reiken een zienswijze aan waarmee externe en interne adviseurs, projectleiders, managers, bestuurders en trainers zelf op onderzoek kunnen gaan naar toepassingen van procesgerichte aandacht in hun eigen werkpraktijk en professie.

“Op zoek naar een steun in de rug bij het mens- en aandachtgericht benaderen van werkprocessen? Lees het boek ‘Proceskunde, een pleidooi voor werken met aandacht’!”

Naar boeken overzicht
design: MooiMerk - realisatie: Lucus Websites