Process Mapping
Process Mapping
Datum publicatie
2007 (2e druk)

De oorspronkelijke vorm van process mapping werd ontwikkeld door General Electric. Het is nog steeds één van de belangrijkste procesverbetermethodieken. Met behulp van process mapping is het mogelijk om business processen op een eenvoudige manier te identificeren en toegankelijk te maken, maar ze vervolgens ook te beheersen.Een praktische methodiek voor een heldere kijk op bedrijfsprocessen


Een praktische methodiek voor een heldere kijk op bedrijfsprocessen

Veel managers en medewerkers weten onvoldoende over hun processen en hoe deze kunnen worden verbeterd, vereenvoudigd of zelfs geëlimineerd. Al dan niet gedwongen door de omstandigheden wordt steeds meer duidelijk dat in eerste instantie een heldere kijk op de processen van de organisatie noodzakelijk is om te kunnen bepalen welke stappen wel of geen toegevoegde waarde (meer) hebben en hoe het proces optimaler vorm te geven is.

Het is een bewezen analyse- en communicatiemethodiek die door organisaties wereldwijd met veel succes wordt toegepast. Helaas is process mapping binnen veel organisaties nog onvoldoende erkend en begrepen. Het s een bewezen analyse- en communicatiemethodiek die op dit moment door veel organisaties wereldwijd met veel succes wordt toegepast.

Process mapping zorgt op een eenvoudige wijze voor een beter begrip van de processen bij alle betrokkenen en is een van de snelste manieren om fouten terug te dringen, de productiviteit te verhogen, kosten te verlagen en te voldoen aan de wensen en eisen van de klant.

Aan de hand van het in dit boek gehanteerde process-mappingmodel wordt beschreven hoe, uitgaande van het 'AS IS'-proces en de analyse daarvan, samen met de betrokkenen in het proces gewerkt kan worden aan de 'SHOULD BE'-situatie. Een extra uitdaging is de 'COULD BE'-situatie.

Naar boeken overzicht
design: MooiMerk - realisatie: Lucus Websites