Sprint, How to solve big problems and test new ideas in just five days
Sprint, How to solve big problems and test new ideas in just five days
Datum publicatie
maart 2016

De tijd van immense, langlopende innovatietrajecten is voorbij. Om als organisatie mee te kunnen draaien in een omgeving die continu in ontwikkeling is, wordt focus, daadkracht, lef en flexibiliteit gevraagd. Het door Jake Knapp geformuleerde antwoord op deze vraag is de 5-daagse sprint aanpak. 40 uur voor het in kaart brengen tot het lanceren van een verbetering.


De auteurs presenteren een goed doordacht stappenplan waarin ze de lezer van dag tot dag meenemen in de uit te voeren taken om tot een succesvolle sprint te komen. Op dag 1 formuleer je het probleem en de te bereiken doelstelling. Dag 2 werk je aan potentiële oplossingen van het probleem. Op dag 3 ga je aan de slag met het selecteren en concretiseren van beschikbare oplossingen. Dag 4 realiseer je een prototype van de kansrijke oplossing(en) en op dag 5 test en selecteer je deze prototypes en evalueer je het complete sprint-proces.

Het boek is gebaseerd op Knapp’s succesvolle werk bij Google Ventures en biedt de lezer, aan de hand van diverse voorbeelden, praktische tips en tools om de 5-daagse sprintmethodiek in hun eigen organisatie toe te passen. 

“Op zoek naar een boek dat concrete handvatten biedt om op korte termijn zelf aan de slag te gaan met het realiseren van verbetering/vernieuwing binnen je organisatie?" 
Lees het boek ‘Sprint’!

Naar boeken overzicht
design: MooiMerk - realisatie: Lucus Websites