Een nieuw congressen seizoen


15/03/2024

Wij hebben alvast een voorselectie gemaakt met mooie congressen dit aankomende seizoen.

Veel inspiratie toegewenst!

Meesterlijk luisteren: Luisteren is een niet te onderschatte leiderschapsvaardigheid. Een leider die goed kan luisteren, creëert een klimaat waarin mensen zich uitspreken en elkaar beter begrijpen. Maar omdat we weinig tijd hebben, afgeleid worden door andere zaken en snel keuzes moeten maken, luisteren we minder goed naar elkaar en voelen mensen zich niet gehoord.

Polarisatie en Leiderschap: In een tijdperk waarin vertrouwen een kostbaar goed is geworden, is het cruciaal dat we de complexe dynamiek tussen polarisatie, macht, leiderschap en communicatie beter begrijpen. Hoe kunnen we effectief overtuigen en bruggen bouwen te midden van toenemende verdeeldheid?

Psychologie en Managers: De samenleving verandert in rap tempo en organisaties veranderen mee. Dat vraagt veel aanpassingsvermogen van je medewerkers én van jou als manager. Heb je behoefte aan handvatten, inspiratie en ideeën om jouw team effectief te leiden in deze turbulente tijden? En mag het niet teveel tijd kosten omdat je al waanzinnig druk bent? Dan is de collegereeks 'Psychologie voor Managers écht iets voor jou.

Coachend leidinggeven: Als leidinggevende ben je niet alleen verantwoordelijk voor de resultaten van je team, maar ook voor de ontwikkeling van je teamleden. Dit mensgerichte onderdeel van je werk is vaak onderbelicht door de focus op resultaat en hoge werkdruk. Als je dit doorziet en er op acteert, creëer je rust en ruimte voor je medewerkers om zich te ontplooien en om competenter en met meer plezier resultaten te behalen. Dit vraagt van jou kennis, vaardigheden en vooral een coachende mindset.

Aanpak participatie omgevingswet: De nieuwe Omgevingswet maakt participatie bij de meeste vastgoedprojecten verplicht. De eerste ervaringen zijn zelfs veelbelovend. Een goed participatietraject vergroot de langetermijnwaarde van vooral complexe projecten, zoals binnenstedelijke herontwikkeling en gebiedsontwikkeling.

Jaarcongres verandermanagement: Wat is het geheim van succesvol veranderen? Wat is bekend uit onderzoek en uit de praktijk en hoe vertaal je dat naar de eigen situatie? Voor jouw organisatie, jouw team en jezelf? Je hoort het tijdens het Jaarcongres Verandermanagement op donderdag 27 juni 2024.