Eerste hulp bij jaarplan maken


18/11/2019

Met het nieuwe jaar voor de boeg buigen veel managers zich over de jaarplannen voor 2020. Een goed en zinnig ritueel, dat jaarplan maken. Van Richting naar Inrichting en Verrichting, van Strategie naar Beleid en Operatie.

Een goed en praktisch hulpmiddel voor jaarplanvorming is het INK- model. Dit model geeft een raster van 9 aandachtsgebieden die alle negen bepalend zijn voor het succes van je organisatie. Bovendien biedt de splitsing in de resultaatgebieden en managementgebieden een goede houvast om beleidsdoelen te vertalen in 1. SMART results (op 4 resultaatgebieden) en 2. de To - do's (op 5 aandachtsgebieden).

Veel organisaties maken van jaarplan maken een compleet feestje, door ook hun missie en visie te actualiseren, en deze direct door te vertalen in een jaarplan.

BPM Consult begeleidt zulke jaarplansessies. Dat kan al in 1 werkdag. Onze kracht is structuur bieden, mensgericht aansluiten, visueel werken en compact formuleren. We werken op een A0 tijdens de dag, en werken het plan ook op 1 overzichtsplaat uit (zie voorbeeld rechts). De volgende dag zit het jaarplan al in de mailbox!

Interesse in een jaarplanvorming onder onze energieke begeleiding? Vraag Renco Bakker

Leer meer over procesmanagement, continu verbeteren, procesoptimalisatie,  kwaliteitsmanagement etc.

  • voorbeeld-jaarplan.jpg