ILT bouwt aan Vergunningverlening 3.0


13/03/2018

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) wenst haar vergunningverleningsactiviteiten te optimaliseren, vooral gericht op betere dienstverlening voor haar klanten en klopt daarvoor aan bij BPM Consult. Project VV 3.0 is inmiddels gestart.

De ILT is de toezichthouder van het ministerie van Infrastructuur en Milieu.
Met zo’n 1100 medewerkers zorgt de ILT voor rechtvaardig toezicht, goede dienstverlening, vergunningverlening en adequate opsporing. Ook doet de ILT onderzoek.

Ondersteund door BPM Consult werkt een projectgroep aan het analyseren van de Vergunningverleningsprocessen. Na een mapping worden achtereenvolgens verspillingsanalyses, doorlooptijdanalyses en mens-machine analyses uitgevoerd. Daarna worden alle klantcontactpunten geanalyseerd en de klantreis in beeld gebracht.
Resultaat is een 3.0 generatie van het proces, wat voor klanten duidelijker, eenvoudiger, gemakkelijker, inzichtelijker en overzichtelijker is. Eind 2018 moeten alle processen zijn aangepakt. De ICT bouwers werken separaat aan een flexibel ontwikkelplatform, waarmee de bij generatie 3.0 passende ICT wordt gerealiseerd.

Meer weten over onze aanpak bij het optimaliseren van dienstverlening in de overheid? Vraag het Renco Bakker.

  • 20171012_090803_resized_1.jpg