Leestip: The soft stuff is always harder than the hard stuff


15/04/2019

Boek: The soft stuff is always harder than the hard stuff
Auteur: Nanja Kolk

De verschillende persoonsstijlen of kleuren vliegen om je oren, maar vliegen ook vaak hoog over de materie heen. Tijd voor verdieping, zowel op persoonlijk vlak als in de interactie. Met haar goed leesbare boekje geeft Nanja Kolk je in 3 avonduurtjes lezen een flinke aansporing. Tip: lees het niet ineens van voor naar achter, maar deel het boekje op over een paar avonden. Heerlijk hoe je direct de volgende dag allerlei herkenningen en reflecties voor je ogen ziet ontstaan!

Vooral de uitwerking van de transactionele analyse zal voor veel mensen een feest van herkenning zijn, maar tegelijkertijd ook een scherpe spiegel. De confrontatie met de ego-posities en de daaruit ingesleten patronen in groepen of tussen mensen is prikkelend. “Ben ik mij bewust van waar en hoe ik sta en kan ik herkennen hoe de ander reageert?” En, “ben ik bewust van mijn invloed in deze?”. Maar ook, “kan ik de ander helpen inzien om vanuit een gelijkwaardige dialoog echt met elkaar in contact te zijn?” Dit lijkt voorwaardelijk voor groei in de relatie.

De persoonlijke en aansprekende manier van schrijven zorgt ervoor dat je getriggerd wordt jezelf te onderzoeken. Nanja spreekt aan op persoonlijk leiderschap. “Hoe ben ik persoonlijk gevormd? Wat zegt mijn karakter?” Deze uitwerking geeft hulp in het bewustzijn van jezelf en spreekt ook aan in alle fasen van het leven/carrière. “Wat brengt mijn ervaring?” Maar ook, “hoe ben ik hier terecht gekomen?”

“Wordt dat niet wat zweverig?” De toon en directe manier van aanspreken voorkomt dat en legt uiteindelijk de uitdaging van het boek aan je eigen kant van de tafel!

Wil je meer weten over persoonlijk leiderschap. Vraag het Johnny van de Vliert

  • nanja-kolk.jpg