Procesarchitectuur voor Florensis


20/11/2018

Florensis heeft BPM Consult gevraagd als partner voor de ontwikkeling van haar procesarchitectuur. Het familiebedrijf uit Hendrik-Ido-Ambacht heeft een wereldwijde reputatie als veredelaar en leverancier van uitgangsmateriaal aan professionele kwekers. Het levert jonge planten uit stek en uit zaad.

Het bedrijf voldoet aan diverse kwaliteitstandaarden en -normen, voor borging van teeltechnische kwaliteit alswel fytosanitaire eisen. Ondanks het permanent aantoonbaar voldoen aan eisen, was het kwaliteitshandboek na verloop van tijd dermate uit de kluiten gegroeid dat een herorientatie nodig was. Herstructureren, opruimen en moderniseren is de wens.

De nieuwe leest is de integrale procesarchitectuur, als raamwerk waarbinnen de kwaliteitsborging wordt opgehangen. Uitgangspunt is dat de uitvoerend medewerkers zelf hun processen ontwerpen en verbeteren. Ze bepalen ook zelf welke kwaliteitsondersteunende hulpmiddelen gemoderniseerd worden, bijvoorbeeld door tekstdocumenten om te zetten naar beeld en film. Zo kunnen ook vertaalproblemen - het bedrijf produceert wereldwijd- ondervangen worden.
De nieuwe procesarchitectuur wordt als modulaire architectuur opgebouwd, zodat naast kwaliteitsrisico's ook eenvoudig uitbreiding mogelijk is met klantreisanalyse (plantreis), verspillingsanalyse, doorlooptijdanalyse en proces-IT matching.

DIt jaar loopt een pilot waarin de precieze aanpak wordt uitgedacht, waarna ontwerp van alle primaire processen in 2019 zijn beslag krijgt.

Vragen over de aanpak, borging van fytosanitaire risico's of modulaire procesarchitectuur? Vraag Renco Bakker of Pieter Wolswinkel

  • bloem2.png