Excelleer door verbinding
Datum publicatie
april 2013
Plaatsing
Kwaliteit in Bedrijf
Thema/Onderwerp
Procesherontwerp, Digitalisering, Proces-IT match

In veel ondernemingen lijkt het wel of innovatie op het digitale vlak nog steeds sciencefiction is!  Hoeveel formulieren mag u nog invullen? Hoeveel dubbele handelingen voert u uit in systemen? Hoe vaak heeft u een bypass mailtje of systeemactie nodig om van het ene systeem in het andere te komen?


Het belang van een scherpe Proces - IT match

In dit artikel komt naar voren hoe belangrijk het is om als organisatie de eigen processen goed en scherp in kaart te brengen om te kunnen begrijpen wat er nodig is om deze optimaal te laten ondersteunen door de ICT mogelijkheden binnen een organisatie. Er worden een aantal handvatten geboden om zowel de processen als de match met de ICT-ondersteuning zo goed mogelijk aan te vliegen, met als doel om optimaal gebruik te maken van alle mogelijkheden die de digitale wereld ons biedt.

Organisaties moeten uitkijken dat zij niet stappen in een zeer makkelijke en grote valkuil: Op het moment dat een activiteit of de ondersteuning hiervan niet ‘simpel’ te verwerken is in een systeem pas dan niet het proces aan. Processen zijn leidend voor de inrichting van systemen en niet andersom. Als dat wel gebeurd dan wordt het bedrijf overgenomen door ICT i.p.v. dat het bedrijf volledig in control is over de huidige processen en systemen die goed op elkaar in gesteld zijn.