Ketensamenwerking in de bouw
Auteurs
Jan-Joost Kroon
Datum publicatie
nr 4, september 2013
Plaatsing
Sigma
Thema/Onderwerp
Ketensamenwerking, Duurzaamheid, Procesherontwerp, Digitalisering

Ketensamenwerking in de bouw staat al lange tijd in de belangstelling. De economische crisis doet daar nog een schep bovenop en dwingt bouwbedrijven om de traditionele bouwaanpak los te laten. Maar hoe pak je dat aan, welke ontwikkelingen pak je als eerste op en hoe geef je concreet invulling aan samenwerking? In dit artikel worden vier onderwerpen benoemd die noodzakelijk zijn om te komen tot duurzame ketensamenwerking.


Loslaten van de traditionele bouwaanpak en op zoek gaan naar samenwerking

In de bouwsector gaat het op zn zachts gezegd niet best momenteel. Door de huidige economische crisis heeft de sector het zwaar te verduren. Maar de crisis heeft ook andere effecten. Het brengt de (grote) vernieuwers binnen de sector mogelijkheden - en de (grote) traditiehouders nog meer problemen. Hierdoor is de sector wél in beweging.

Door continue te verbeteren en te innoveren als bedrijf, zal samenwerking leiden tot succes. Dit zal gepaard gaan met verschuivingen in de huidige markt waarin sprake zal zijn van nieuwe competenties voor medewerkers, andere samenwerkingsvormen, een nieuwe manier van vastleggen en (digitaal) communiceren. Een markt waarinorganisaties met elkaar in een keten werkzaamheden gaan organiseren.

Meer publicaties van: Deze marktsector Deze auteur