Ontwikkeling onderwijsteams onder druk


26/09/2017

De MBO raad laat een dubbel signaal horen over de ontwikkeling op HR-beleid. In haar inspiratiebijeenkomst op 2 september wordt zowel tevredenheid belicht als zorg. Tevredenheid heerst over de onwikkeling op professioneel HR-beleid gebied. Zo zijn onderwijsteams versterkt en krijgen startende onderwijsgevenden en zij-instromers intensievere en betere begeleiding als voorheen.

Het blijft echter een uitdaging voor HR en academies om aan de toenemende vraag naar begeleiding van onderwijs teams te voldoen. Er blijkt te weinig capaciteit bij HR en academies.

De inspiratiebijeenkomst over professionalisering van onderwijspersoneel in het Middelbaar Beroeps Onderwijs vondt plaats in de Mariënhof in Amersfoort. BPM Consult was hierbij en liet zich onderdompelen in de wereld van de MBO-professional.

Dagvoorzitter Tanja Jadnamasing leidde de groep door de middag heen waar het thema werd belicht door verschillende sprekers, interactieve workshops en discussies. Er werd afgesloten met 'De professionalisering draait door', waar onder andere leerlingen met docenten over het onderwerp in gesprek gingen en geëindigd werd met een toepasselijke muzikale noot.

BPM Consult helpt onderwijs instellingen bij het onder controle krijgen van onderwijs(logistieke) processen en het realiseren van zelforganiserende teams.

Meer weten over wat wij voor uw MBO kunnen betekenen?

Bekijk onze succescases in het onderwijs of neem contact op met Willem Spronk

  • books-1012088_1920.jpg