Verstegen Spices & Sauces
"Duidelijke processen als basis voor ontwikkeling" Arno Groffen

 • Sector: Industrie
 • Verstegen Spices & Sauces B.V. is een Rotterdams familiebedrijf sinds 1886 met inmiddels de 4e generatie aan het roer. Voor ons zijn kruiden en specerijen hét fundament van smaak. Verstegen levert daarom alleen de allerbeste kwaliteit kruiden en specerijen. de beste ingrediënten halen we bij de oorsprong, waar we een unieke en duurzame samenwerking hebben met lokale boeren. En daar zijn we trots op! Doordat Verstegen de gehele keten in eigen hand houdt, kunnen we de keten van boer tot consument eerlijk, transparant en duurzaam houden.

 • BPM Opleidingen
 • Aanleiding

  Verstegen wil verduurzamen, efficiënt werken, 100% medewerkerstevredenheid en wil haar ambitie realiseren op het gebied van Health & Safety en al deze aspecten operationaliseren in haar processen. Hiervoor versterkt Verstegen haar procesmanagement en doet Quality Assurance een beroep op de expertise van BPM Consult.

 • Aanpak

  3 jaar geleden is afgetrapt met het ontwerpen van ons bedrijfsprocesmodel als basisstructuur voor het inrichten van de gehele procesarchitectuur. 1 jaar geleden is de beweging echt van de grond gekomen door de 5-daagse procesmanagement training met tussentijdse begeleiding om te zorgen dat het goed zou landen bij het middenkader. Op die manier is een basis gelegd voor continu verbeteren binnen Verstegen. 

 • Resultaat

  Het middenkader heeft haar vaardigheden aangescherpt om de eigen productieprocessen te analyseren. De procesontwerpen zijn inzichtelijk en toegankelijk via een procesarchitectuur. En het middenkader weet handen en voeten te geven aan het managen van hun processen. 

  De trots van medewerkers op hun werk heeft een impuls gehad met de aandacht voor hun processen. Het contact tussen Quality assurance en de werkvloer is versterkt, medewerkers vinden QA sneller in het bespreekbaar maken van kwaliteitsuitdagingen.