Forte Kinderopvang
"We wilden echt de overstap maken van een kwaliteitssysteem op papier naar een cultuur waarin je met elkaar blijft." Esther Zijl en Susan Goudsblom

 • Sector: Gezondheidszorg
 • Forte Kinderopvang laat je groeien. Maar groeien doe je niet alleen. Daar heb je anderen voor nodig. Want samen weet en kun je meer. Forte werkt elke dag samen met kinderen, hun ouders of opvoeders, het onderwijs en andere organisaties aan een basis voor het leven. Samen laat Forte kinderen volledig tot bloei komen. 

  Forte Kinderopvang verzorgt sinds 1969 kinderopvang in Bergen, Castricum, De Beemster, Graft - De Rijp, Groet, Heiloo, Limmen en Schoorl. Forte Kinderopvang heeft ruim 250 deskundige en betrokken medewerkers in dienst. Forte vangt wekelijks ruim 2.100 kinderen op binnen kinderdagverblijven, buitenschoolse opvang (BSO) en peuteropvang.

 • AANLEIDING

  Forte Kindervang heeft de ambitie om al haar bedrijfsprocessen door te lichten en te verbeteren ten einde de processen slimmer en slanker in te richten. Voortbouwend op deze ambitie wil zij een cultuur van continu verbeteren realiseren met als doel de dienstverlening te verbeteren. BPM Consult is gevraagd ondersteuning te bieden voor het realiseren van deze ambities. 

 • AANPAK

  Door het organiseren van procesworkshops met medewerkers worden alle processen slim en slank herontworpen. Vervolgens worden de processen geimplementeerd en digitaal ontsloten voor alle medewerkers. Vanuit deze basis is er een continu verbetercyclus ingericht, welke o.a. bestaat uit verbeterteams die aan de hand van de hoofprocessen (Kind, Klant en Personeel) verbeteringen doorvoeren.

 • RESULTAAT

  De medewerkers hebben samen alle processen slim en slank ontworpen en zijn nu eenvoudig voor iedereen toegankelijk. Forte heeft de eerste stappen gezet richting een cultuur van continu verbeteren.